+38 (094) 823 8401

УЧАСТЬ У КРУГЛОМУ СТОЛІ "Роль судової експертизи при розгляді справ спеціалізованим судом з інтелектуальної власності"

24 листопада 2016 року було проведено круглий стіл на тему: "Роль судової експертизи при розгляді справ спеціалізованим судом з інтелектуальної власності", організований об’єднанням експертів «Артіфекс», в якому взяли участь представники ГО «ІКМІВ».

В рамках заходу було обговорено роль судової експертизи при розгляді справ спеціалізованим судом з інтелектуальної власності, в тому числі й проект нового господарського процесуального кодексу України, яким передбачена можливість проведення судової експертизи не тільки за дорученням суду, а й на замовлення учасників справи (принцип «змагальності» висновків судових експертиз).

Справи у сфері інтелектуальної власності є складними та розглядаються, як правило, протягом тривалого часу. Як свідчить практика, в основному цей час йде на проведення судової експертизи. Не останню роль у строку проведенння експертизи виграє кваліфікація та досвід експертів. Ідея створення спеціалізованного суду з питань інтеллектуальної власності передбачає інші підходи до якості проведення судової експертизи для прийняття об’єктивних рішень.

До участі у дискусії були запрошені судді, судові експерти, практикуючі адвокати, патентні повірені та інші.