+38 (094) 823 8401

УЧАСТЬ У КРУГЛОМУ СТОЛІ "Протидія "патентному тролінгу" в Україні в контексті захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності"

25 листопада 2016 року представники ГО "ІКМІВ" взяли участь у круглому столі "Протидія "патентному тролінгу" в Україні в контексті захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності", який проводився Науково-дослідним центром судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України та патентно-правовою фірмою "Пахаренко і партнери" спільно з Науково-дослідним інститутом інтелектуальної власності НАПрН України, Інститутом держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, Київським університетом права НАН України та юридичною компанією "IPjurix" на базі Мін’юсту.

В роботі круглого столу приймали участь представники органів державної влади, органів досудового слідства, судді, судові експерти, патентні повірені, адвокати і юридичні компанії, бізнес-асоціації та торговельно-промислові палати, представники інститутів громадянського суспільства та ЗМІ.

За результатами обговорення питань щодо патентного тролінгу, як загрози добросовісній конкуренції та економічній безпеці нашої країни, iснуючій адвокатській та судовій практиці, було сформовано узгоджені теоретико-методологічні, правотворчі і правозастосовні підходи, насамперед судової та адвокатської практики, правоохоронної та судово-експертної, у сфері захисту об’єктів права інтелектуальної власності від "патентного тролінгу" в Україні, а також ухвалені рекомендації (резолюції).