+38 (094) 823 8401

У ЄС РОЗЧАРОВАНІ БОРОТЬБОЮ З ПОРУШЕННЯМ ПРАВ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ В УКРАЇНІ

8 червня 2017 року ЄС та Україна провели зустріч для оцінки прогресу України у проведенні реформи законодавства у сфері прав інтелектуальної власності. Хоча зустріч викликала значний інтерес серед зацікавлених сторін, її результат не є обнадійливим. У Європейському Союзі висловили розчарування повільним прогресом України в реформі законодавства щодо прав інтелектуальної власності.

 Європейські дипломати нагадали, що з моменту набуття чинності поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) минуло 18 місяців. "Проте уряд досі не подав на розгляд до Верховної Ради більшість законопроектів, які Україна зобов'язалася прийняти відповідно до умов ПВЗВТ. Ще в 2015 році експерти ЄС, працюючи разом з українською владою, підготували відповідні законопроекти. Проте вони досі перебувають на розгляді Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Українська сторона обіцяла у вересні надіслати до Ради пакет з 4 законів (про організації колективного управління; створення національного офісу інтелектуальної власності; про патенти на винаходи та корисні моделі; про авторське право і суміжні права) і що ці закони (з ними Європейський Союз досі не ознайомили) будуть засновані на законопроектах, підготовлених експертами ЄС", - йдеться в повідомленні.

"Поодиноким позитивним досягненням є посилення боротьби проти інтернет-піратства. Вселяє надію нещодавно ухвалений закон про кінематограф. Він забезпечує кращий контроль інтернет-простору задля запобігання розміщенню нелегального контенту на веб-сайтах, що базуються в Україні. Він також регламентує діяльність кібер-поліції, яка забезпечуватиме виконання законодавства в цій сфері у співпраці з міжнародними колегами. ЄС залишається лише сподіватися, що в майбутньому цей позитивний приклад буде наслідуватись і в інших сферах захисту прав інтелектуальної власності", - сказано в повідомленні.

Джерело: У ЄС розчаровані боротьбою з порушенням прав інтелектуальної власності в Україні [Електронний ресурс] // ЦЕНЗОР.НЕТ – Режим доступу до ресурсу: https://ua.censor.net.ua/news/443735/u_yes_rozcharovani_borotboyu_z_porushennyam_prav_intelektualnoyi_vlasnosti_v_ukrayini_zayava