+38 (094) 823 8401

ПАТЕНТНА ІНФОРМАЦІЯ — ВАЖЛИВИЙ ТА НЕВІД’ЄМНИЙ КОМПОНЕНТ НАУКОВОЇ, ДОСЛІДНИЦЬКОЇ Й ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

З 7 по 9 листопада 2017 року українська делегація взяла участь у роботі Конференції Європейського патентного відомства з питань патентної інформації 2017 року, яка проходила у м. Софія, Болгарія.

Конференція Європейського патентного відомства з питань патентної інформації уже 27 років поспіль є провідною подією у сфері висвітлення питань патентної інформації в Європі та має на меті повідомити про досягнення та новітні розробки у цій галузі. Участь у цьогорічному заході взяло понад 300 фахівців з 40 країн світу, серед яких представники ВОІВ, ЄПВ і ЄАПВ, національних патентних відомств, компаній, які пропонують комерційні патентно-інформаційні послуги, а також промислового та приватного сектору.

На сучасному етапі європейська бізнес-спільнота не уявляє формування стратегії та організації своєї діяльності без збору, обробки та аналізу патентної інформації. Саме тому ВОІВ та ЄПВ, національні патентні відомства як першоджерела патентної інформації, а також комерційні провайдери приділяють надзвичайну увагу повноті, своєчасності, якості даних у своїх інформаційних ресурсах та працюють над зручними інструментами та додатковими функціональними можливостями вищезгаданих ресурсів для оптимізації пошуків відповідно до потреб широкого кола користувачів.

Участь у заході вкотре стала нагодою ознайомитись із сучасними розробками та досягненнями у сфері патентної інформації, а особливо з майбутніми тенденціями, налагодити професійні зв’язки та контакти для співробітництва. Це дозволить підвищити ефективність користування інформаційними ресурсами, покращити кількісні та якісні показники роботи експертизи й надалі удосконалювати патентно-інформаційне забезпечення українських фахівців та експертів.

Джерело: Українська делегація взяла участь у роботі Конференції Європейського патентного відомства з питань патентної інформації [Електронний ресурс] // ДП «Український інститут інтелектуальної власності» – Режим доступу до ресурсу: http://iii.ua/uk/news/patentna-informaciya-vazhliviy-ta-nevidiemniy-komponent-naukovoyi-doslidnickoyi-y-innovaciynoyi