+38 (094) 823 8401

Вища рада правосуддя погодила кількість суддів у Вищому суді з питань інтелектуальної власності

«23 липня 2018 року Вища рада правосуддя, керуючись статтями 19, 31 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 3, 30, 34 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вирішила погодити кількість суддів у Вищому суді з питань інтелектуальної власності - 30 штатних одиниць, з яких 9 - кількість штатних одиниць суддів Апеляційної палати цього суду», - ідеться в повідомленні.

Як поінформував заступник голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич, згідно із частиною шостою статті 19 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» кількість суддів у суді визначає Державна судова адміністрація України за погодженням з ВРП з урахуванням судового навантаження та в межах видатків, визначених у Державному бюджеті України на утримання судів та оплату праці суддів.

Також зазначається, що відповідно до частини четвертої статті 31 закону України «Про судоустрій і статус суддів» у складі вищого спеціалізованого суду можуть утворюватися судові палати для розгляду окремих категорій справ у першій інстанції, а також утворюється апеляційна палата для розгляду справ в апеляційній інстанції.

Так, рішенням ВРП від 30 вересня 2017 року погоджена кількість суддів у Вищому суді з питань інтелектуальної власності - 21 штатна одиниця.

Проте, 23 липня 2018 року до ВРП надійшло звернення Голови Державної судової адміністрації України із пропозицією погодити кількість суддів у Вищому суді з питань інтелектуальної власності - 30 штатних одиниць, з яких 9 - посади суддів Апеляційної палати цього суду.

Джерело: ВРП погодила кількість суддів у Вищому суді з питань інтелектуальної власності [Електронний ресурс] // Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП. – 2018. – Режим доступу до ресурсу: http://www.vru.gov.ua/news/3909.